recept: Rántott párizsi, Kifőzde
Rántott párizsi
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

8 vastag szelet párizsi,
2 tojás,
liszt, tej, prézli, zsír, só bors


A párizsit 1,5-2 cm vastagra szeletelem, kicsit megsózom, megborsozom, majd mint a rántott húst, lisztben, tejes tojásban, prézliben kipanírozom.
Közepesen forró zsírban piroskásra kisütöm, gyakran forgatva, hogy ne dudorodjék. Forgatáskor meg vigyázni kell, le ne kaparjuk a bundáját.
Könnyű, édeskés főzelékekhez príma feltét, kár, hogy a húsüzemek egyre növekvő tempóban lehetetlenítik el a fogyasztását.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: rántott hús
 rántott sajt
 rántott gomba
 rántott paradicsom
 panírozás

Forrás: Anyám csinálta így.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2001.03.16. Utoljára frissítve: 2009.01.12.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 18:09:31 - 1.21)
Hozzászólások:

Kifőzdés (2012-02-27 11:43:00):
Sajnos ma már nem létezik olyan párizsi, amiből érdemes lenne megcsinálni. De ha ismét normális lesz a magyar húsipar, azonnal értesítsetek!

Megjegyzés a recepthez