Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
8 vastag szelet párizsi, 2 tojás, liszt, tej, prézli, zsír, só bors |
A párizsit 1,5-2 cm vastagra szeletelem, kicsit megsózom, megborsozom, majd mint a rántott húst, lisztben, tejes tojásban, prézliben kipanírozom. Közepesen forró zsírban piroskásra kisütöm, gyakran forgatva, hogy ne dudorodjék. Forgatáskor meg vigyázni kell, le ne kaparjuk a bundáját. Könnyű, édeskés főzelékekhez príma feltét, kár, hogy a húsüzemek egyre növekvő tempóban lehetetlenítik el a fogyasztását. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|
Sajnos ma már nem létezik olyan párizsi, amiből érdemes lenne megcsinálni. De ha ismét normális lesz a magyar húsipar, azonnal értesítsetek!